PERSEN OF ETEN?

Loont het de moeite om ’s ochtens vroeger op te staan om zelf een vers sapje te persen? Een beetje wel. Versgeperst sinaasappelsap bevat namelijk tot ongeveer 50 procent meer vitamine C dan sap dat gemaakt is van concentraat. (Sap uit een pak is meestal vruchtensap uit concentraat. Dat betekent dat tijdens de productie het water er eerst uitgehaald is en het water later weer toegevoegd is.) Toch zit er zelfs in sinaasappelsap uit concentraat nog een heleboel vitamine C.

Je hoeft je sapje trouwens niet meteen op te drinken. Bij zure sappen, zoals sinaasappelsap, neemt het vitamine C-gehalte langzaam af, met ongeveer 2 procent per dag. Bewaar het wel in de koelkast, in het donker, want licht zorgt ervoor dat vitamine C verdwijnt.

Een minpunt van sinaasappelsap is dat er fruitsuikers in zitten, wel zeven suikerklontjes per glas. En dat is vergelijkbaar met de hoeveelheid suiker in een glas frisdrank. Je lichaam ziet het verschil niet tussen suiker uit een sinaasappel of suiker uit cola en gaat er op dezelfde manier mee om. Drink je veel vruchtensap, dan lijkt het misschien alsof je gezond bezig bent, maar ongemerkt krijg je flink wat calorieën binnen.

Bovendien tasten de suikers (en zuren) in sinaasappelsap je gebit aan. En de gezonde vezels die in de vrucht zitten, zeef je eruit met je citruspers. Af en toe genieten van een glas sinaasappelsap kan uiteraard geen kwaad, maar het is het alle gezondst om sinaasappels op te eten 🍊

Bron: gezondheidsnet, 2020.

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Groetjes en tot ziens!

Kim

Kim Noten (Specialist FOOD&YOU)

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer