fbpx

WAAROM ANANAS GEZOND IS?

27 nov WAAROM ANANAS GEZOND IS?

 

Deze heerlijke tropische vrucht is in het hele jaar door bij ons verkrijgbaar. Hij moet wel van ver komen, de ananas wordt geïmporteerd uit Midden-Amerika, Thailand en de Filipijnen. Wanneer je net als ik wat aan het milieu wilt denken, is het niet verstandig om deze dagelijks te eten. Al moet ik zeggen dat de ananas die ik at tijdens mijn reizen in Azië ook nog vele malen zoeter en lekkerder was dan die ik hier kan kopen 😊

Naast dat ik het een prachtige vrucht vind, heeft de ananas ook veel gezondheidsvoordelen:

Ananas bevat veel kalium, dit is goed voor ons hart, onze spieren, onze vochthuishouding en ons zenuwstelsel.

Ananas bevat veel vitamine C, dit is goed voor onze weerstand en wondgenezing. Ook heeft vitamine C invloed op de aanmaak van collageen; dit is een eiwit wat de huid ondersteunt.

Ananas bevat vezels die de spijsvertering bevorderen. Daarnaast bevat deze tropische vrucht het stofje bromelaïne, een enzym dat helpt bij het afbreken van eiwitten.

Ananas bevat mangaan, dit heeft invloed op voortplanting en groei, botten, kraakbeen, ademhaling en suikerstofwisseling.

Ananas bevat weinig kcal en heeft een laag vetgehalte. Ook wanneer je wat wilt afvallen is deze vrucht dus ideaal om aan je dagmenu toe te voegen.

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

 

Groetjes Roos van FOOD&YOU🍏