Frisse en vooral gemakkelijk te maken tomatensoep! Heerlijk als middageten of als een lichte avondmaaltijd.
Wat heb je nodig?
- 2 blikken tomaten blokjes (2x 400 ml)
- 4 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 2 groenten bouillontabletten
- Scheutje koffiemelk
- 500 ml water (als je de soep liever dikker of dunner wilt, dan kun je dit aanpassen)
Bereiding:
- Snijd de sjalotjes en knoflook fijn.
- Doe olie in de pan en fruit de sjalotjes en knoflook aan. Al ze glazig zijn doe
je de tomatenpuree erbij en fruit 2 minuten zachtjes aan. - Voeg de tomaten blokjes, het water en de groenten bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10-15 minuten zachtjes koken.
- Optioneel: pureer de soep met een staafmixer.
- Proef en breng op smaak met peper en een scheutje koffiemelk.
Tip:
Als je een maaltijdsoep wil, voeg dan soepballetjes of kip toe. Eet er een volkorenbroodje naast.
Geniet ervan!