Tomatensoep

Frisse en vooral gemakkelijk te maken tomatensoep! Heerlijk als middageten of als een lichte avondmaaltijd.

Wat heb je nodig?

  • 2 blikken tomaten blokjes (2x 400 ml)
  • 4 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 groenten bouillontabletten
  • Scheutje koffiemelk
  • 500 ml water (als je de soep liever dikker of dunner wilt, dan kun je dit aanpassen)

Bereiding:

  • Snijd de sjalotjes en knoflook fijn.
  • Doe olie in de pan en fruit de sjalotjes en knoflook aan. Al ze glazig zijn doe
    je de tomatenpuree erbij en fruit 2 minuten zachtjes aan.
  • Voeg de tomaten blokjes, het water en de groenten bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10-15 minuten zachtjes koken.
  • Optioneel: pureer de soep met een staafmixer.
  • Proef en breng op smaak met peper en een scheutje koffiemelk.

Tip:

Als je een maaltijdsoep wil, voeg dan soepballetjes of kip toe. Eet er een volkorenbroodje naast.

Geniet ervan!

Delen via

Bekijk meer