SEIZOENSGROENTEN: PADDENSTOELEN

Paddenstoelen worden vaak gezien als groenten, maar ze behoren eigenlijk tot de schimmels. Je kunt ze natuurlijk wel als extraatje aan de groenten toevoegen.
Paddenstoelen worden ook vaak als vleesvervanger gebruikt. Qua smaak en bite is dat heel logisch. Helaas bevatten ze niet voldoende eiwit, ijzer en vitamine B12 om een volwaardige vleesvervanger te zijn.
Er bestaan eetbare en giftige paddenstoelen. Omdat je dit vaak niet aan de buitenkant kunt zien, is het niet slim om zelf paddenstoelen in het bos te gaan plukken. De kans op een giftige soort is namelijk groot en je kunt hier flink ziek van worden.
De paddenstoel wassen onder de kraan is geen goed idee. Paddenstoelen zuigen namelijk heel gemakkelijk vocht op. Dit gaat ten koste van de smaak. Om de kwaliteit en de smaak te behouden kun je ze het beste schoonmaken met een vochtig keukenpapiertje of een borsteltje.
Paddenstoelen helpen ook zeker een handje mee aan je gezondheid. Ze bevatten namelijk vitamine B2, foliumzuur, kalium, vezels en antioxidanten.
De witte champignon staat bij de meeste mensen het vaakst op tafel. Deze is natuurlijk ideaal om in gerechten te verwerken, maar er zijn nog zoveel heerlijke andere paddenstoelen om eens wat vaker mee te variëren; de oesterzwam, shiitake, cantharellen, kastanjechampignon en de portobello.
Eet jij graag paddenstoelen?

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer