NECTARINE CRUMBLE MET HAVER EN KOKOS

Dit is een recept voor een makkelijke en ietwat gezondere crumble met een vulling van nectarines en rood fruit. Je kunt zowel je favoriete verse (zomer)vruchten gebruiken als bevroren vruchten (die hoef je niet eerst te ontdooien). De kokos in de crumble kun je eventueel achterwege laten en vervangen door extra havermout, amandelschaafsel of een handje van je favoriete noten.
INGREDIËNTEN
Nectarine-rood fruit vulling
~ 3 nectarines
~ 220 gram rood fruit vers of bevroren
~ 1 el kokosbloesemsuiker of meer naar smaak
~ 1 tl kaneel
~ 1 tl maizena
Haver-kokos crumble
~ 80 gram havermout
~ 40 gram havermeel of ander meel/ bloem
~ 20 gram kokossnippers of kokosrasp
~ 1 el agavesiroop
~ 1 tl kaneel
~ 3 el kokosolie
~ 3 el water
(1 snufje zeezout)
INSTRUCTIES
•Verwarm een oven voor op 180 graden.
Verwijder de pitten van de nectarines en snijd de nectarines in dunne plakjes. Je zou de nectarines eventueel eerst kunnen schillen; ik heb dat niet gedaan. Meng de plakjes nectarine vervolgens door de rest van de ingrediënten voor de vulling.
• Meng de havermout, havermeel, kokossnippers, kaneel en eventueel een heel klein beetje zeezout door elkaar. Doe de kokosolie en het water erbij en hussel alles goed door elkaar zodat er een beetje dikke klontjes/ brokjes ontstaan.
• Leg het fruit onderin een ovenschaal. Leg de crumble erbovenop. Zet de ovenschaal midden in de voorverwarmde oven. De nectarine rood fruit crumble moet ongeveer drie kwartier a 55 minuten in de oven. Je moet het zomerfruit een beetje zien borrelen aan de zijkant en de crumble moet goudbruin zijn.
• Houd het gerecht na een half uurtje goed in de gaten, het zou zonde zijn als de bovenkant ineens te donker wordt. Zet de oventemperatuur eventueel lager, naar 160 graden, als je merkt dat de crumble te snel verkleurt.
Eet smakelijk!

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer