Heerlijke frisse en gezonde salade, erg geschikt voor een warme zomerse dag! Ik word hier zelf heel blij van en ik denk jullie ook.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Mihoen salade:
– 250 gr mihoen rice noodles (1 zak)
– 3 cm verse gember
– Halve komkommer
– Halve chilipeper
– Peterselie en koriander naar smaak
– 200 gr taugé (kan erbij of apart)
– 6 lente-uitjes
– 2 wortels
– 1 paprika
– 50 gr Surimi krabsticks
Vissaus:
– 3 el ahornsiroop
– 3 el vissaus
– 1 el olie
– 3 el geperste limoen
Gamba’s:
– 150 gr gamba’s
– 3 teentjes knoflook
– 3 eetlepels olijfolie extra vierge
– Halve Spaanse peper
– Sap van een halve citroen
– Peterselie
Boontjes:
– Sambal naar smaak
– 500 gr boontjes
Zalm:
– 1 el olie
– 250 gr Zalm
– Bladpeterselie
– Peper en een beetje zout
Bereiding:
– Kook de mihoen zoals op de verpakking staat.
– Snijd de wortel, paprika en surimi krab in heel dunne reepjes en de lente-ui in dunne schuine reepjes.
– Halveer de komkommer en haal de zaadlijst eruit en snijd ze met schil in dunne halve ringen.
– Snijd de verse kruiden fijn en snijd de helft van de chilipeper en gember (zonder schil) in heel kleine stukjes.
– Meng de ahornsiroop, vissaus, olie en geperste limoen tot een geheel.
– Als de mihoen is afgekoeld doe je alles wat hierboven staat door elkaar en dan is de mihoen salade klaar.
– Maak de boontjes schoon en kook 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Meng er wat sambal doorheen.
– Maak de gamba’s schoon, maar laat het staartje zitten. Indien nodig: snijd de gamba’s op de rug heel licht in en verwijder de zwarte ader. Verhit de olie in de pan en fruit de knoflook en de helft van de peper heel zachtjes 2 minuten aan. Leg de gamba’s in de hete olie en bak ze ongeveer 3 minuten op matig hoog vuur en schep geregeld om. Leg de gamba’s op een schaal en roer het citroensap, peterselie en naar smaak peper en zout door het bakvet. Schenk dit over de garnalen. Bestrooi met bladpeterselie.
– Bak de zalm eerst op de huid en laat hem stilliggen op vrij hoog vuur. Als de garing tot de helft van de vis heeft plaatsgevonden keer je hem om en bak je hem nog kort op lager vuur. Bestrooi met wat peper, zout en bladpeterselie.
– Zet de taugé en alle andere gerechten op tafel en smullen maar!