Magere ovenschotel met kip!

Lekker makkelijk en snel! Perfect voor 1 persoon.

Ken je dat? Geen zin om te koken maar wel gezond willen eten…
Ik heb dat best vaak.
Veel mensen denken dat ik elke dag uren in de keuken sta om gezond te koken.
Nou, geloof me.. daar heb ik ook geen tijd voor en geen zin in!

Ondertussen heb ik best wat gerechten bedacht die ik even snel tussendoor kan maken.
En die ik liever niet aan anderen voorschotel 😉
Maar een daarvan wil ik graag met jullie delen!
Vanavond eet ik weer mijn zelfbedachte magere ovenschotel met kip.
Dit gerecht met kip zet ik een tijdje in de oven en hoef ik bijna niks voor te doen.
Ideaal, lekker en nog gezond ook!

Heb je geen zin om uitgebreid te koken voor jezelf? Dit is een makkelijk, gezond en volwaardig gerecht, ook voor 1 persoon!
En, het past perfect in je afslank- of fit met voeding programma.
Ps. ik vind het fijn om veel te eten, dus het is een flink gerecht door de hoeveelheid groenten.
Je kan de hoeveelheden ook halveren als je geen grote eter bent of de kip verdubbelen als je met z’n tweetjes bent.

 

Magere ovenschotel met kip!
-voor 1 persoon-

  • 100 gram kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 bakje (kastanje)champignons
  • 2 sjalotten
  • 1 uitgeperst knoflookteentje
  • 40 gram feta (als je dat nog over hebt, je kan dit ook achterwege laten)
  • een paar groene olijven (uit pot, waterbasis)
  • scheutje witte wijn (is niet perse nodig, smaakmaker)
  • 1 eetlepel olie
  • cayennepeper (als je van een beetje pittig houdt)
  • gedroogde oregano
  • naar wens: paar blaadjes verse basilicum (ik had dat nog staan)
  • je kan er 200 gram zoete aardappel of gewone aardappel bij doen, ik heb er 60 gram penne bij gekookt

 

Verwarm de oven op 200 graden. Neem een grote ovenschaal (ik heb een lage ronde gebruikt).
Leg er een grote strook aluminiumfolie op en leg er de courgette (in grote stukken), gehalveerde champignons, sjalotten (in grote stukken), groene olijven, knoflook en kip (in flinke blokken) op. Maak op smaak met olie, beetje wijn (naar wens) en de kruiden. Als je andere kruiden in huis hebt; dat kan ook! Je kan het gerecht ook kruiden met rozemarijn, tijm en/of Italiaanse kruiden.
Heb je paprika of tomaat in huis? Doe het erbij! Ook lekker 🙂
Kruimel de feta er over heen (vink dit in je weekstaat af als ‘kaas’ als je bij ons in de praktijk een afslankprogramma volgt).
Ik heb het op smaak gemaakt met een beetje zout, maar dat is niet perse  nodig.
Knip er een beetje verse basilicum over.

Je kan (zoete)aardappel in het pakketje doen. Ik had dat niet meer in huis en heb er penne bij gekookt.

Neem nog een strook folie. Til het eten in de folie op en leg de nieuwe strook er in de andere richting onder. Maak er een dichtgevouwen pakketje van. Zet het 35-40 minuten in de oven. Controleer na 30 minuten of de kip klaar is. Het wordt snel droog als je het er te lang in laat staan…

 

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Mail me voor meer informatie: kim@foodandyou.nl

Groetjes en tot ziens!
Kim

<<< lees meer recepten en tips!

Delen via

Bekijk meer

Eenpanskip uit de oven! FOOD&YOU

Delen via

Bekijk meer