KEUZES MAKEN

Wel of geen toetje na het eten? Wel of geen taartje op die verjaardag? Wel of geen bakje chips in het weekend? Zal ik die fles wijn wel of niet open trekken?
Wil je wat afvallen of gezonder gaan leven, dan staat je voeding heel erg in het teken van keuzes maken. Dit is natuurlijk niet altijd leuk, maar het bepaalt wel heel erg het verloop van je proces.
Juist door gedachteloos te eten en niet na te denken over je keuzes wordt je ongemerkt ieder jaar een paar kilo zwaarder en je hebt steeds minder energie door te veel suiker…
En, is dat tiende dropje of die tiende pepernoot eigenlijk wel net zo lekker als de eerste?
Of eet je eigenlijk alleen maar omdat ’t er staat?
Hou je hoofd erbij!
Zorg ervoor dat je een bewuste keuze maakt. Op een schaal van 1-10, hoe lekker is dat stukje taart eigenlijk? Is dat toetje het wel echt nodig?
Let er bij het maken van een keuze op hoeveel het je waard is!
Zo was mijn vriend afgelopen week jarig. Ik heb echt de slechtste cheesecake gemaakt die je je maar kan bedenken. Absoluut niet gezond, maar wel heel lekker! Dus ja, dit was het me zeker waard.
Door daarna de regie weer te nemen en ervoor te kiezen om mijn gezonde plan weer op te pakken, is er helemaal niks aan de hand.
Bewuste keuzes maken en van te voren plannen wanneer je wat en hoeveel gaat eten, voorkomt dat je te veel eet en dat de zak chips of de pak koekjes leeg is voordat je dit in de gaten hebt…
Het geeft je een goed gevoel als jij de regie neemt over de keuzes die je maakt. Jij bepaalt namelijk wat en hoeveel je eet. En doordat het een bewuste keuze is, geniet je ook van eten in plaats van een schuldgevoel te hebben.
Wil je weten hoeveel je op een dag nodig hebt om volwaardig te eten én af te vallen?
Wij helpen je overzicht te krijgen en gezonde keuzes te maken.
Bel of mail Kim voor meer informatie: kim@foodandyou.nl | 0499-760765

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer