Mijn vriend en ik zijn gek op risotto. Dit staat bijna wekelijks wel bij ons op tafel.
Ik vind variatie heel belangrijk, dus ik probeer ook zeker steeds met andere ingrediënten te werken 🙂
Deze risotto met kalkoenspekjes en geitenkaas was een uitprobeersel, maar wat mij betreft een geslaagde!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 120 gram risottorijst
- 1 kipbouillonblokje (+ 600 ml water)
- 2 rode uien
- 1 à 2 teentjes knoflook
- ½ rood pepertje of 1 klein gedroogd pepertje
- 250 gram tomaatjes
- 100 gram verse spinazie
- 100 gram kalkoenspekjes (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo en AH)
- 60 gram zachte verse geitenkaas
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 1 el olie
- ½ el groene pesto
- Scheutje kookroom of koffiemelk
- Verse basilicum
- Rucula
- Italiaanse kruiden
- Peper
- Optioneel: Noten of pijnboompitten om te garnerenBereiding:
- Bak de kalkoenspekjes goed uit.
- Laat het bouillonblokje oplossen in +/- 600 ml gekookt water.
- Snijd de ui, de knoflook en het pepertje fijn en fruit dit aan in 1 el (olijf)olie totdat de ui wat glazig is. Pas op dat ze niet verbranden!
- Voeg de risottorijst toe en bak dit mee totdat de korrel wat glazig wordt.
- Voeg 1 soeplepel van de kipbouillon aan de rijst toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen.
- Voeg steeds een beetje bouillon toe en blijf regelmatig roeren totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg dan pas nieuwe bouillon toe. Doe dit tot je bouillon op is.
- Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Als de risotto gaar is (een zachte, smeuïge korrel) voeg je de (zongedroogde) tomaatjes, de kalkoenspekjes, de pesto, de kookroom en de spinazie toe. Roer alles goed door elkaar zodat de spinazie wat kan slinken. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper (eventueel naar smaak nog andere kruiden). Voeg nog wat verse basilicum toe.
- Verdeel over 2 diepe borden of kommen en garneer met de geitenkaas, rucola en optioneel met de noten/pijnboompitjes.
Eet smakelijk!Groetjes Susan