In april 2011 tijdens de gratis gezondheids-check op de TU/e adviseerde de persoon, die mijn buikomvang had opgemeten en het gewicht had gecontroleerd, mij voorzichtig om langs de voedingscoach te gaan die ook aanwezig was.

Ik hoorde mijzelf nog zeggen dat dat niet nodig was want ik wist wel hoe ik af moest vallen dat had ik tenslotte al meerdere keren gedaan. Ik ben toen naar buiten gelopen om op een bankje te gaan zitten wachten tot mijn collega klaar was met haar gezondheids-check. In gedachten kwamen alle dieeten voorbij van punten tellen tot en met poeders en zakjes als vervanging voor maaltijden. Allles had ik geprobeerd en iedere keer was ik ook heel erg veel afgevallen. Dat afvallen was het probleem dan ook niet zo maar het eraf houden….. Tot mijn grote frustratie kwam het gewicht er ook iedere keer weer bij en soms zelfs een beetje meer.
Op het bankje nadenkend vond ik het eigenlijk ook jammer dat ik een aangeboden kans om er iets aan te gaan doen gewoon naast mijzelf had neergelegd.
Hoewel ik ervan overtuigd was dat het gedoemd was om te mislukken ging ik toch weer terug naar binnen richting de voedingscoach.

Zo maakte ik kennis met Nanna. Door haar grote enthousiasme en heldere uitleg wat nu goede voeding is en hoe je verstandige keuzes kon maken ben ik onder haar begeleiding begin mei 2011 begonnen met afvallen. Mijn gewicht was toen ruim over de 100 kilo. Mijn doel was om een gezonde BMI te krijgen.
Ik weet nog wel dat ik zeer sceptisch was. Ik vertelde Nanna dat ik geen problemen had met afvallen maar dat ik het afgevallen gewicht er nooit kon afhouden. Ik ben nl. een liefhebber van gezellige etentjes en sausjes en dan ook nog die op basis van room. Hoe moest ik dan ooit in de toekomst het gewicht goed kunnen houden. Verder was ik niet echt een snoeper of een chips eter. Ik vergat wel om tussen de drie hoofd maaltijden door een verstandig tussendoortje te nemen, ik dronk te weinig water en wat ik at als hoofdmaaltijden waren nou niet echt de beste keuzes die je kan maken. Veel te veel pasta of rijst, veel te veel saus en veel te veel vlees.

Na vele weegmomenten, heldere gesprekken en een zeer goede uitleg van Nanna kon ik verstandige keuzes maken. Haar motivatie werkt zeer aanstekelijk. Nanna heeft mij vooral geleerd om goed op de hoeveelheden te letten, wat lekker en gezond was en hoe je goed kon kiezen.
Ook haar trots die ze uitstraalt naar jou toe als je gewicht was verloren voelde als een cadeautje.

En het is gelukt. Ik bereikte de o zo gewenste gezonde BMI.
De sausjes zijn er nu soms nog wel maar niet meer op basis van room. Ik maak ze nu zelf op basis van tomaat en andere groentes en lekker dat het is. De recepten van Nanna zijn ook een aanrader. Als ik nu terugkijk naar die periode en ook nu hoe ik eet dan moet ik eigenlijk zeggen dat het geen dieet is geweest. Het is een bewustwoording van goede lekkere en verstandige voeding. Je kan heel lekker en genoeg eten. Honger is echt niet nodig. Het is een verandering van eetgewoontes.

We zijn nu bijna 3 jaar verder. En…… ik ben nog steeds op het zelfde gewicht.
Oke in het weekend pak ik nu ook een glaasje wijn en op een feestje zie je mij zeker wel een lekker stukje kaas pakken of een stokbroodje eten met iets lekkers erop. Regelmatig heb ik in het weekend etentjes of een feestje. Maar ik maak nog steeds keuzes. Heb ik bijvoorbeeld een etentje dan dan kies ik vis of een mager stukje vlees en vraag ik het bijbehorende sausje apart.
Maar na ieder weekend trap ik meteen weer op de rem. Van maandag tot en met vrijdag hou ik mijzelf nog steeds aan de levenswijze die ik van Nanna geleerd heb.

Door wat ik van Nanna geleerd heb is mijn afgevallen gewicht er nog steeds af.
Wat ben ik blij dat ik 3 jaar geleden van dat bankje afgestapt ben en naar binnen ben gelopen om kennis te maken met Nanna. Ik kan het iedereen aanraden. Heb je last van overgewicht of ben je de weg een beetje kwijt wat nu verstandig eten is, ga naar FOOD&YOU, ga naar Nanna.
Leer van Nanna weer wat goed, lekker en verstandig eten is.

<<< Lees meer openhartige reviews!