fbpx
pH waarde van je urine meten?

pH METEN?*

CHRONISCHE KLACHTEN?

WORD FITTER DOOR ONTZUREN!

Er zijn verschillende oorzaken die verzuring veroorzaken, o.a. slechte voeding, overmatig alcohol- en suikergebruik, eetgewoonten, weinig beweging, roken, crash diëten, overmatige sportactiviteiten, stressbelasting en milieu invloeden.

KLACHTEN EN VERZURING

Er worden veel klachten in verband gebracht met een verkeerde zuurgraad. Het verbeteren van je pH-waarde kan zorgen dat je je fitter voelt en minder klachten ervaart. Klachten die verband kunnen houden met een te lage pH waarde van de urine: haaruitval, maagzuur klachten, huidproblemen, psoriasis, wakker worden ‘snachts, beslagen tong, spierkrampen, spier- en gewrichtsklachten, fibromyalgie, artrose, vermoeidheid, allergie, jicht, reuma, en meer.

PH METEN

Met de pH strips kun je gemakkelijk zelf de zuurgraad van je lichaam meten in urine. Om een goed inzicht te krijgen meet je gedurende 3 dagen elke keer dat je plast de pH-waarde bij het urineren. De meetstrips geven op een eenvoudige manier een nauwkeurig resultaat.

Er zijn verschillende soorten pH strips te koop. Voor het nauwkeurig meten van je urine kan je het beste strips kopen met het bereik varierend van pH 5,4 – 7,4 in afstanden van 0,3 pH.

Het perfecte verloop van je meetwaarden is ochtendurine onder de 7 en daarna gemiddeld tussen de 7 – 7,5. Onder de 7 is zuur. Hoe lager de zuurtegraad van je urine, hoe zuurder en hoe groter de kans dat gezondheidsklachten kunnen ontstaan.

N.B. Ontzuren en/of het meten van de pH waarde van je urine is een aanvulling op de reguliere behandelwijze en vervangt NOOIT de reguliere geneeskunde. Indien nodig word je doorverwezen naar een (huis)arts!

KOSTEN EN LOCATIE

DUUR: Je start met het meten van de pH waarde van je urine met pH stripjes (lakmoespapier). Deze kan je bestellen via bol.com (ph strips). Meet 3 dagen lang, elke keer dat je plast de pH waarde van je urine. Noteer het tijdstip en de waarde. De uitkomst kan je bespreken met je specialist. Vervolgens gaan we samen aan de slag met een behandelplan passend bij de uitkomst van je metingen en klachten.
FOOD&YOU: Gemiddeld duurt een ontzuringsprogramma 3 maanden, dit zijn 6 consulten advies (2x 60 minuten € 87,50 en 4x 30 minuten € 45,-). Vergoeding van de zorgverzekeraar is mogelijk
UITZONDERINGEN: Ontzuringsbenodigheden zoals supplementen en basisch badzout zijn niet in de prijs inbegrepen. Afhankelijk van het behandelplan worden deze voorgeschreven en kan je zelf (online) bij diverse aanbieders bestellen.
LOCATIE:
FOOD&YOU: Online traject

“Ik wist niet dat het zo makkelijk zou zijn!”

    Zorgverzekeraar erkend!
    Neem vrijblijvend contact op!