fbpx
FOOD&YOU medeontwikkelaar Sportenbroodje!

Een gezond sportworstenbroodje: het Sportenbroodje!
FOOD&YOU heeft in opdracht van Houben Worstenbrood, samen met chefkok Erik te Velthuis van het Topsportrestaurant op Papendal, het nieuwe gezonde sport worstenbroodje van Houben mee ontwikkeld: het Sportenbroodje.

Het Houben Sportenbroodje is een product van Bart Houben, eigenaar van Houben Worstenbrood in Eindhoven.

Gezonde variant worstenbroodje
Dit sportworstenbroodje, het Sportenbroodje, is een gezonde en eiwitrijke versie van het klassieke worstenbroodje van Houben. Het is vooral ontwikkeld voor sporters en bedoeld als gezond alternatief voor snacks in de sportkantine.

Perfecte herstelvoeding voor sporters!
Dit gezonde sportworstenbroodje is gemaakt van gezond brooddeeg (o.a. volkoren- en roggemeel) en heeft en vulling op basis van kip. Het Houben Sportenbroodje bevat koolhydraten van ‘goede kwaliteit’ en bevat 20 gram eiwitten. Deze unieke samenstelling maakt het worstenbroodje, naast een lekker tussendoortje of onderdeel van een maaltijd, ook geschikt als voedingsproduct voor herstel na het sporten.

Verkoop in (sport)kantines
Het Houben Sportenbroodje is een perfect product voor kantines en alle soorten sportcentra. Het wordt met de KNVB in de markt gezet onder het concept ‘Samen lekker bezig’. Op dit moment (25-08-2017) is het Sportenbroodje al verkrijgbaar in het topsportrestaurant in Papendal.

Even vergelijken…
Een gemiddeld worstenbroodje van Houben Worstenbrood bevat bijna 350 calorieën dit gezonde Sportenbroodje bevat bijna 40% minder calorieën!
Ook in vergelijking met een tosti -meestal de gezondste keus in een sportkantine- komt het Houben Sportenbroodje beter uit de bus!
Voedingswaarden van een gemiddelde tosti die je thuis maakt (2 sneetjes volkorenbrood, likje halvarine, 20 gram 48+ kaas): 280 kcal, 12,3 gram eiwit, 27,3 gram koolhydraten, 12,3 gram vet.

Voedingswaarden Houben Sportenbroodje:
Energie: 227,65 calorieën
Eiwitten: 20,02 gram
Koolhydraten: 24,64 gram
Vetten: 12,3 gram

Interview Radio 538, Bas Menting, 27-08-2017
Nanna van den Nieuwendijk (FOOD&YOU) en Erik te Velthuis (Topsportrestaurant Papendal) | Een gezond sportworstenbroodje: het Houben Sportenbroodje!

Omroep Brabant -Birgit Verhoeven- 26-08-2017
Verslaggever test het gezonde sportworstenbroodje: het Houben Sportenbroodje!

Diverse publicaties: