fbpx
Genieten en toch afvallen!

Ajam Kari

-met sambal goreng boontjes-

Paddy van Lieshout – Javaans Eetcafe

Ingrediënten!
-voor 2 personen-

Ajam Kari:

200 gram kipfiletblokjes/gebakken tahu

1 spriet sereh (citroengras)

4 eetlepels kokosmelk

1 theelepel Djinten (komijn), laos (galangwortel) en Kunjit (geelwortel)

120 gram bamboescheuten

2 eetlepels abrikozenjam zonder suiker

2 uien

1 eetlepel olie

2 teentjes knoflook

2 theelepels sambal oelek

60 cl water

snufje zout

Sambal goreng boontjes:

150 gram sperziebonen

2 eetlepels kokosmelk

2 uien

1 eetlepel olie

2 teentjes knoflook

snufje zout (naar smaak)

1 theelepel sambal oelek

2 lomboks (rode peper)

1 spriet sereh

10 stuks peteh bonen

Atjar ketimun:

1 komkommer

6 lomboks (rode peper)

2 kleine wortels

1 eetlepel suiker

60 cl water

1 theelepel kunjit

6 eetlepels azijn

6 sjalotten

4 teentjes knoflook

snufje zout (naar smaak)

Bereidingswijze!

Ajam Kari:

Bak in olie uien, bamboescheuten, knoflook, sambal, djinten, laos, kunjit en zout.
Voeg als de olie weer heet is de kipfiletblokjes toe en bak ze tot ze gaar zijn.
Laat dit even staan. Breng in een pan 30cl water samen met de kokosmelk aan de kook. Daarna mag de kip erbij. Even zachtjes doorkoken en, niet vergeten, de abrikozenjam toevoegen!

Sambal goreng boontjes:

Maak de boontjes schoon. Bak in olie de uien, knoflook, sereh en lomboks.
Voeg de kokosmelk, pethehbonen en sambal toe.
Daarna mogen de boontjes erbij.
Op laag vuur 20 minuten laten doorsudderen.

Atjar Ketimun:
Schil de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadjes. Snijd ze in dunne partjes.
Was de wortel, halveer in de lengte en snijd deze in dunne partjes.
Schil de sjalotjes. Verwijder de zaadjes uit de lomboks en snijd deze in reepjes.
Wrijf de knoflook, suiker, kunjit en zout tot een brij.
Breng water aan de kook met de azijn en voeg de gewreven kruiden hier aan toe. 15 minuten koken op laag vuur.
Doe er dan de sjalotten, komkommer en wortel bij. 10 Minuten op laag vuur sudderen.
Afkoelen een de koelkast in. Een dag daarna is de atjar het lekkerst.

*Lekker met nasi puteh (witte rijst) (60 gram ongekookte rijst levert 211 kcal extra)

Voedingswaarden per persoon (zonder rijst): 513 kcal, 18,0 gram vet, 40,3 gram koolhydraten, 33,2 gram eiwit

Wil jij ook normaal eten en afvallen?

Ik neem graag vrijblijvend contact met je op om meer te vertellen over onze programma’s.
Groetjes Nanna, nanna@foodandyou.nl | 0499-760765

 

Zorgverzekeraar erkend!
Neem vrijblijvend contact op!