Deze goedgevulde salade met Italiaanse smaakmakers en malse biefstukreepjes is echt een lekkere en heel makkelijk om te maken maaltijd. Zet hem vanavond nog op tafel!
En, het fijne is, het past precies in je dagmenu als je bij ons een afslankprogramma volgt!
Hoofdgerecht voor 2 personen:
Ingrediënten
- 200g biefstuk
- 1 zakje gemengde sla
- 1/2 rode ui, in ringen gesneden
- 2 el pijnboompitten, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
- Paar cherrytomaatjes + (optioneel) zongedroogde tomaten
- Stukje Parmezaan, geraspt
- 6 olijven
- zelfgemaakte broodcroutons van 4 boterhammen
- 2 el groene pesto, optioneel
- Extra vierge olijfolie
- Balsamicoazijn
Bereiding:
Haal de biefstuk een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit alvast een koekenpan met vloeibare bakboter en laat heet worden. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en bak de biefstuk aan beide kanten goudbruin en gaar — de baktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de biefstuk en ligt tussen de 3 en 5 minuten bakken aan elke kant. Haal vervolgens het vlees uit de pan en laat enkele minuten rusten.
Croutons zelf maken:
Maak de croutons in een koekenpan. Snijd het brood in kleine vierkantjes. Meng de olie met de kruiden en/of knoflook en verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de croutons toe en hussel goed door zodat overal wat olie zit en bestrooi met een klein beetje zout. Houd de koekenpan continue in beweging en hussel de croutons op het vuur steeds door elkaar. Zo bakken de croutons rondom mooi knapperig zonder dat ze teveel kleuren/verbranden. Giet ze zodra ze klaar zijn op een bord waar je een paar stukjes keukenrol op hebt liggen en laat ze af koelen.
Verdeel de sla en alle overige ingrediënten over twee borden. Klop in een kom 2 eetlepels olijfolie samen met 1/3 deel balsamicoazijn tot een dressing. Schep over de salade.
Voeg naar wens nog wat extra groene pesto toe.
Klaar is kees!
Tips:
Volg je bij ons een afslankprogramma?
- Vul de croutons in bij ‘aardappels, rijst, pasta of granen’.
- Vul de pijnboompitten in bij ‘noten’.
- Laat overdag je boter op brood weg om groene pesto te gebruiken in dit recept.
- Houdt overdag 20 gram kaas over voor de Parmezaanse kaas.
Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en we nemen vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Team FOOD&YOU