Gezonde Chili Con Carne

Nu het koudere weer er aankomt is het lekker om wat vaker een goed gevulde en warme maaltijd te maken. Niet alleen heel smaakvol maar ook nog eens heel voedzaam!
Ingrediënten:
– 1 el milde olijfolie
– 200 g magere rundergehakt
– 2 el Mexicaanse bonenkruiden
– 2 middelgrote uien
– 1 rode paprika
– 270 g kidneybonen in blik
– 260 g zilvervlies rijst
– Verse koriander
– 500 g tomatenblokjes
– 200 g zuivelspread light
– 1 limoen
Bereiding:
1. Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
3. Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.
Combinatietip:
Ook lekker met een volkoren wrap.
Bewaartip:
Eet je met twee? Bewaar dan de helft van de chili con carne en de helft van de zuivelspread in de koelkast voor de volgende dag als lunch of avondeten. Serveer in een volkorenwrap of met zilvervliesrijst.
Vegatip:
Vervang het rundergehakt door vegetarisch gehakt.
Gebaseerd op recept uit de allerhande.
Eet smakelijk!

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer