Dit is een gerecht wat vaak bij mijn ouders op tafel staat in de zomer en lente. Heerlijk vinden wij deze pastasalade! Je kunt hem eten in de middag maar ook als avond eten. Of beide wanneer je nog wat over hebt en de volgende dag een lekkere lunch wilt 😊
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 blikjes (wilde) rode zalm van (213 gr)
- 240 gram (volkoren)penne
- 1 komkommer
- radijsjes
- tomaatjes
- 1 zoetzure appel
- 1 el bieslook
- 1 el dille
- 3 el yofresh mayo
- 1 tl mosterd
- 2 el yoghurt
- naar smaak citroendruppels
- naar smaak zout en peper
Bereiding:
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af onder stromend koud water en laat ze uitlekken. Verwijder intussen de zwarte velletjes en graatjes uit de zalm. Giet het vocht af en verkruimel de zalm.
- Schil de komkommer. Halveer deze in de lengte en verwijder het zaad met een lepeltje. Halveer de tomaatjes en snijd de radijs in dunne plakjes.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Roer van de overige ingrediënten een sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
- Meng de pasta, de komkommer, de radijsjes, de tomaatjes, de zalm en de appel voorzichtig door elkaar en schep de saus erdoor.
- Doe de salade in een (sla)bak en garneer hem eventueel met bieslook en dille.
Als je deze heerlijke salade eet als avondeten, zorg dan voor extra groenten overdag of als aanvulling bij dit recept.