Zoete aardappel-pompoenpuree met vis en broccoli | FOOD&YOU

31 jul Zoete aardappel-pompoenpuree met vis en broccoli!

Dit is een heerlijk zacht en gezond gerecht.
Perfect voor kinderen die niet alles lekker vinden!
Mijn dochter heeft zelfs de ovenschaal leeggegeten (ze is een kleuter die de laatste tijd niks lust :( )

Het is niet 123 klaar, maar het is niet moeilijk te maken.
Het past in je dagmenu als je bij ons in de praktijk een afslankprogramma of fit met voedingprogramma volgt.

Isabel eet haar vingers erbij op….:
Zoete aardappel-pompoen pure - lekker voor kinderen! FOOD&YOU

Zoete aardappel-pompoenpuree met vis en broccoli
-voor 4 personen-

  • 400 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • een kleine/gemiddeld formaat flespompoen, geschild en in blokjes
  • 2 eieren
  • 75 gram vis per persoon (zalm of pangasiusfilet)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • grote stronk broccoli
  • optioneel: klein beetje Philadelphia light of Boursin light/Paturain Linesse
  • optioneel: zwarte olijfpartjes
  • zout, oregano, chilipoeder

 

Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de zoete aardappels in grote ringen, snijd de schil eraf en snijd ze in blokjes.
Doe hetzelfde met de flespompoen en zet alles samen in een pan met water en een beetje zout op het vuur.
Als het water kookt zijn ze in 3-4 minuten gaar.
Giet het water af, stamp de aardappels en roer er twee eieren doorheen.
Doe het mengsel in een (ronde)ovenschaal en zet het in de oven.

Ik heb bij dit gerecht pangasiusfilet gekozen.
Leg ze in een ovenschaal, bestrijk eventueel licht met Boursin light of magere roomkaas*, leg er een paar schijfjes zwarte olijf op en bestrooi met een beetje oregano.
Na tien minuten zet je deze ovenschaal erbij in de oven.
Een zalmmootje smaakt ook heerlijk bij dit gerecht!

Snijd de broccoli in roosjes, breng ze in een pan met een laagje water en een beetje zout aan de kook.
Kook 4-5 minuten, er mag nog beet op zitten.
Pers ondertussen 2 knoflooktenen en roerbak de afgegoten broccoli kort met de knoflook en olijfolie in een wok of hapjespan.

Serveer alles op 1 bord.
Ik heb er nog wat chilipoeder op gestrooid (is wel erg pittig!)

*Als je bij ons in de praktijk een afslankprogramma volgt, tel de roomkaas als 1x beleg (het levert maar een paar kcal extra als je de light versie kiest). Ben je bezig met ontzuren, kies dan voor geitenroomkaas (Lidl), dit levert wel wat meer kcal maar is bij dit programma de beste keus. Je kan het uiteraard ook zonder roomkaas bereiden.

Eet smakelijk!

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Mail me voor meer informatie: nanna@foodandyou.nl

Groetjes en tot ziens!
Nanna

 Nanna van den Nieuwendijk - FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!