Kwark variatie tips bij afvallen | FOOD&YOU Eindhoven Helmond Mierlo Son en Breugel

19 okt Tips voor kwark

Ben jij ook kwarkmoe?!

Magere kwark is de ideale manier om gemakkelijk aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen.
Daarnaast verzadigd het erg goed. In de praktijk zijn wij hier dan ook zeker voorstander van!

Ook als je wilt afvallen is dit een perfect product.
Je zit lekker lang vol en krijgt een flinke dosis eiwitten binnen zodat je zo min mogelijk spiermassa kwijtraakt.

Nu het wat kouder begint te worden, merk ik dat veel mensen wat minder zin krijgen in hun kwark.
Daarnaast vindt natuurlijk niet iedereen kwark even lekker.
In de supermarkt vind je daarom allerlei smaakjes, maar daar zijn vaak suiker/zoetstoffen en smaakstoffen aan toegevoegd.

Gelukkig is het heel gemakkelijk om heerlijke variaties te maken om je kwark op te leuken:

  • Magere kwark smoothie met (diepvries)fruit.
    Samen in de blender voor een frisse milkshakeachtige smoothie.
    Voeg eventueel een beetje water en stevia (druppeltjes) toe.
  • Magere kwark met warm fruit.
    Verhit 100 gram (diepvries)fruit in een pannetje of magnetron.
    Voeg het warme fruit met kaneel toe aan je kwark.
    Varieer eens met blauwe bessen, frambozen, bosvruchten, mango en kersen!
  • Magere kwark met appel en kaneel.
    Snijd je appel in stukjes en voeg kaneel toe.
    Je kan dit ook warm eten, verhit dit even in een pannetje of magnetron en voeg het mengsel warm aan je kwark toe.
    Ook lekker met peer of een paar rozijnen (20 gram = “1 stuk fruit”) (kies voor biologische ongezwavelde rozijnen).
  • Magere kwark met fruit, kokos en noten.
    Voeg 100 gram (diepvries)fruit, 10 gram kokos en 15 gram ongezouten noten toe aan je kwark.
    De kokos en noten staan samen gelijk aan je dagelijkse handje noten.
    Laat je fruit even ontdooien of verhit deze in een pannetje of magnetron.
    Ook lekker met nog wat extra kaneel.
  • Magere kwark met mango en kokos.
    Blend 100 gram (diepvries)mango tot moes.
    Voeg dit samen met 25 gram kokos (dit staat gelijk aan je dagelijks handje noten) toe aan je kwark.
  • Magere kwark met honing en noten.
    Voeg 1 theelepel (15 gram) honing (= “2x beleg”) en 25 gram ongezouten noten (je dagelijkse handje noten) toe aan je kwark.
  • Magere kwark met cacao poeder.
    Een lekker chocolade smaakje geef je aan je kwark door er een beetje cacao poeder door heen te roeren.
    De hoeveelheid ligt een beetje aan wat je lekker vindt. Let er op dat 6 gram ongeveer “1x beleg” is.
  • Dipsaus met rauwkost.
    Maak een lekker sausje van je kwark met bijvoorbeeld knoflook, bieslook en diverse kruiden.
    Lekker om te dippen met rauwkost als je een keer wat hartigs wil en zin hebt om te snacken.
    Je kan steeltjes wortel, komkommer en paprika snijden. Ook lekker met bloemkoolroosjes en radijsjes.
  • Kwarkpannenkoekjes.
    Je kan op internet verschillende recepten vinden van kwarkpannenkoekjes.
    Volg je bij ons in de praktijk een afslankprogramma? Verdeel dan de pannenkoekjes goed over de dag, je hebt namelijk veel ingrediënten nodig.
    Ik heb erbij gezet hoe je de weekstaat kan invullen.
    Voorbeeld: 225 gram magere kwark, 2 eieren (i.p.v. “2x kaas”), 60 gram volkorenmeel (i.p.v. “3 sneetjes brood”), 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, eetlepel olijfolie of oliespray.
    Mix alles met een keukenmachine of garde door elkaar tot een egaal beslag.
    Maak kleine pannenkoekjes, bak ze maar kort goudbruin want ze zijn zo klaar. Lekker met vers fruit zoals 100 gram aardbeien of een halve banaan in plakjes (noteer dit als”1x fruit”)

 

Heb jij nog tips om je kwark lekkerder te maken? Deel ze met ons!
Dan breiden we het lijstje steeds meer uit :)

 

Afvallen door gewoon normaal te eten?
Dat kan jij ook! Wil jij weten hoe je dat in jouw situatie kan doen?
Onze afslankprogramma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Mail me voor meer informatie: susan@foodandyou.nl

Groetjes en tot ziens!
Susan

Susan van de Sande | FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!