Ook jij kan succesvol afvallen!

Emotie-eten? Voedingsadvies en therapie: jouw oplossing!
Ben je het beu, die dieetpogingen? Heb je als emotie-eter al meerdere keren de handdoek in de afvalring gegooid en heb je geen vertrouwen meer in een passende oplossing en woon je in of vlakbij Eindhoven?
 Lees dan verder! Succesvol afvallen lukt jou namelijk ook! Met ons complete programma speciaal voor emotie-eters ga jij aan de slag met je voeding, omgang met eten en je emoties.
 In een traject van 6 maanden bij FOOD&YOU (Thermae Son, Son en Breugel, | Fysiotherapie Gestel, Eindhoven |InMotionHealth, Helmond) en creatief therapeut Sanne Marsé (Eindhoven) leer je hoe je op een gezonde manier kan afvallen en ontdek je de connectie die jouw emotie met eten heeft en hoe je daarmee om moet gaan. Het resultaat? Gezond (leren) eten en blijvend afvallen!

Signalen, emoties en eten

Heb je honger dan geeft je lichaam je een signaal (zoals een rommelende buik, trillende handen of een beetje duizeligheid). Dit signaal is de opdracht van je lichaam om je aan te zetten tot eten. Dit is een normaal en gezond mechanisme. Eten heb je nodig!
 Ben je een emotie-eter, dan worden bij jou ook emoties gezien als signalen en deze signalen geven je lichaam opdracht om te gaan eten. Je wilt van die (onprettige) emoties af en je ‘dempt’ ze met eten.
 De ene emotie-eter is de ander niet; specifieke emoties waardoor jij gaat eten zijn persoonsafhankelijk. Jouw emotie-eet-emoties kunnen dus totaal anders zijn dan die van andere emotie-eters.

Emoties? Dempen met eten!

Het ‘dempen’ van een emotie met eten is jouw manier om zo snel mogelijk van die (onprettige) emotie af te komen. Dat heb je al heel lang geleden zo geleerd. Misschien heb je niet eens meer in de gaten dat je het doet, eten om een emotie op te lossen. Jouw manier van omgaan met de emotie is na verloop van tijd namelijk een gewoonte (‘coping strategie’) geworden. Er is een patroon ontstaan; je dempt de gevoelens en gedachten met eten

Emotie-eet-patroon
Van je emotie-eet-patroon kom je helaas niet 1-2-3 af. Je hebt immers het eten bij emoties al lange tijd geleden aangeleerd en daarnaast heeft het je ook veel voordeel opgeleverd waardoor het patroon in stand is gehouden. Het emotie-eten heeft je namelijk jarenlang ‘geholpen’ om te gaan met moeilijke situaties en gevoelens. 
Wegen bij jou de voordelen van het emotie-eten niet langer op tegen de nadelen? Dan is deze bewustwording de eerste stap om aan de slag te gaan met je emotie-eet-patroon!

Sanne Marsé: Creatieve Therapie
Sanne is specialist op het gebied van emoties en ervaringsgerichte behandeling. 
De juiste woorden vinden is niet altijd makkelijk, zeker niet bij emoties die je al lange tijd hebt onderdrukt. Bij Sanne ga je daarom niet alleen praten, je gaat grondig aan de slag met je gevoelens en emoties. Door gebruik te maken van creatieve materialen wordt het gevoelsdeel van je hersenen aangesproken en krijg je weer (meer) contact met je gevoel. Je hoeft helemaal niet creatief te zijn om hiermee succes te behalen, de creatieve materialen zijn in deze therapievorm het middel van de therapeut. Je werkt in de therapie met oefeningen en thema’s die jou het beste kunnen brengen tot verandering, ontwikkeling, verwerking of acceptatie van de gevoelens/gedachten die aan je emotie-eten ten grondslag liggen.
Sanne zorgt voor een programma dat bij jouw specifieke situatie past. 
Sanne heeft haar praktijk in het centrum van Eindhoven.

FOOD&YOU: voedingsadvies en gedragsverandering

Nanna en Susan zijn specialist op het gebied van afvallen en gedragsverandering. Door deze unieke combinatie kunnen zij perfect aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Er is voldoende ruimte om rekening te houden met jouw eetpatroon, verleidingen, uitdagingen, lifestyle, gezinssituatie of carrière. Samen ga je op zoek naar een aanpak die voor jou het beste werkt. Geen eenzijdig crashdieet of moeilijke dieten: FOOD&YOU staat voor een verantwoorde en gezonde manier van afvallen. Je verliest 0,5 tot 1 kilo per week; je eetpatroon blijft normaal.
 Je kan FOOD&YOU bezoeken bij Thermae Son, Son en Breugel | Fysiotherapie Gestel, Eindhoven | InMotionHealth, Helmond | 2FIT4, Mierlo.
Meer informatie over alle programma’s voor afvallen lees je hier.

Kosten, vergoeding en aanmelden

De kosten kunnen worden vergoed binnen de aanvullende pakketten van de zorgverzekering.

Sanne Marsé, creatief therapeut: 

Lijsterbesstraat 21c
5616 LE Eindhoven
040-2522559
www.sannemarse.nl | info@sannemarse.nl

FOOD&YOU:
Wellnesscentrum Thermae Son,  Son en Breugel

Fysiotherapie Gestel, Eindhoven

InMotionHealth, Helmond

2FIT4, Mierlo

0499-760765 | 06-49125447
www.foodandyou.nl | nanna@foodandyou.nl