Falafel uit de oven | FOOD&YOU

01 jun Falafel uit de oven!

Falafel uit de oven van Kim!

Je kan zelf kiezen wat je eet en kookt als je bij ons in de praktijk een programma volgt.
Alles kan, als je gewoon van aardappels, groente en vlees houdt en ook als je het leuk vindt om te experimenteren in de keuken.
Je kan alle kanten op!

Zelf houd ik van lekker koken maar mijn inspiratie is (helaas) niet eindeloos en ik heb ook vaak het gevoel ‘in het zelfde cirkeltje’ te koken.
Net zoals jullie mij om inspiratie vragen… ben ik op een gegeven moment ook wel toe aan iets nieuws…

Hoe leuk is het dan als je een recept in je mailbox krijgt van iemand die ik al een tijdje begeleid en al meer dan 10 kilo succesvol is afgevallen door gewoon gezond -en erg lekker!- te eten!
Kim vertelt vaak over de nieuwe lekkere dingen die ze heeft gemaakt en dat maakt me nieuwsgierig.
Ik vroeg haar laatst om -als ze weer wat lekkers op tafel heeft gezet- me een recept en foto te mailen.
En dat heeft ze gedaan!!! Super leuk!!!
Kim, top dat je een recept met me wil delen, ik ben er erg blij mee.
PS. lees je dit en heb jij ook succesrecepten die passen binnen ons programma…. mail me :)

Deze falafel is erg makkelijk te maken en past perfect binnen je dagmenu als je bij ons een fit met voeding of afslankprogramma volgt.

Falafel uit de oven
-voor 1 persoon-

  • 1 klein blikje kikkererwten (130 gram uitgelekt)
  • 2 kleine uitjes
  • paar takjes (verse) peterselie
  • paar takjes (verse) koriander
  • theelepel komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel (spelt)bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • evt. zout naar behoefte
  • 1 speltpita
  • salade met gemengde rucola-sla, tomaat, komkommer
  • saus: 0% Griekse yoghurt, verse munt, cayennepeper, teentje knoflook

 

Verwarm de oven op 250 graden.

Doe de gepelde uien in een kleine foodprocessor en blend ze fijn, voeg de rest (behalve de olie en bloem) toe en blend tot een pasta.
Voeg als laatste de bloem en olie toe en blend kort.
Maak met je handen kleine balletjes en druk ze een beetje plat.
Leg ze op een ovenplaat met bakpapier en vet deze heel licht in zodat het niet kan aanbakken, een beetje oliespray is meer dan genoeg. Als je bij ons in de praktijk een afslankprogramma volgt, neem dan evt. een klein beetje minder olie op de eetlepel zodat je een minidrupje overhoudt om de ovenplaat in de vetten.
Zet ze 15 – 20 minuten in de oven, draai ze een paar keer tijdens het bakken (de tijd kan iets langer duren, controleer zelf even wanneer ze aan beide kanten krokant zijn).

Doe de pita in een broodrooster of ook kort in de oven.
Maak een salade erbij van gemengde sla, tomaat, komkommer en eventueel andere rauwkost die je nog in huis hebt of lekker vindt.
Lekker met een yoghurtsausje: neem een 2 of 3 eetlepels 0% Griekse yoghurt (dit kan je evt. van je “zuivel totaal” aftrekken), pers het teentje knoflook uit, knip de munt fijn en roer alles met een beetje cayennepeper door elkaar in een kommetje. Het is het lekkerst als je het even laat intrekken.

Eet smakelijk!

 

Afvallen door gewoon normaal te eten?
Dat kan jij ook! Wil jij weten hoe je dat in jouw situatie kan doen?
Onze afslankprogramma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Mail me voor meer informatie: nanna@foodandyou.nl

Groetjes en tot ziens!
Nanna

 Nanna van den Nieuwendijk - FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!