Chili con carne | FOOD&YOU

19 mei Chili con carne

Lekker met kidneybonen!

Peulvruchten kan je bij de maaltijd gebruiken in plaats van pasta of rijst maar ook als vleesvervanger.
Een veelzijdig en lekker product waar de meesten eigenlijk niet zo goed raad mee weten ben ik achter gekomen.
Om jullie te helpen, zal ik de komende tijd regelmatig een peulvruchtrecept met jullie delen!

Deze chili con carne is lekker, zo klaar en het past perfect binnen je dagmenu als je bij ons een afslankprogramma volgt.

Chili con carne
-voor 2 personen-

  • 250 gram kidneybonen (uit blik)
  • 250 gram tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood Spaans pepertje
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 el olijfolie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 175 ml groentebouillon
  • zout (indien nodig)
  • zwarte peper
  • ½ theelepel mild paprikapoeder
  • 1 mespunt gemalen komijn

 

Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.

Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze eerst in kokend water en daarna in koud water zodat je de velletjes gemakkelijk kunt verwijderen. Verwijder de pitjes en de kroontjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de peper in de lengte open, schraap de zaadjes eruit en snijd de peper fijn. Snijd de paprika’s in blokjes.

Verhit de olie in een soeppan. Bak het gehakt rul. Schuif het gehakt naar een kant van de pan. Fruit de ui, de knoflook en de Spaanse peper aan de andere kant.

Roer alles door elkaar en voeg de blokjes tomaat, de paprika, de kidneybonen en de tomatenpuree toe.
Giet de bouillon erbij. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de chili con carne zo’n 20 minuten door.

Breng het gerecht op smaak met peper, paprikapoeder en gemalen komijn.

Eet smakelijk!

 

Afvallen door gewoon normaal te eten?
Dat kan jij ook! Wil jij weten hoe je dat in jouw situatie kan doen?
Onze afslankprogramma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Mail me voor meer informatie: susan@foodandyou.nl

Groetjes en tot ziens!
Susan

Susan van de Sande | FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!